De goedkoopste en lekkerste verse appelkruimeltaart!
- Hanna
- 28 okt
- 2 minuten om te lezen
Verse appelkruimeltaart, een feestje voor minder dan 3 euro.
Deze verse appelkruimeltaart is de favoriet op al onze verjaardagen. Hij verslaat zelfs de vlaaien en slagroomtaarten uit de winkel. Elke verjaardag krijgen we de vraag: 'Is het jullie zelfgemaakte appeltaart? Doe me die dan maar!'. En hij kost bijna niets!

Denk je bij appeltaart aan 'veel werk', van deegslierten draaien enzo? Geen angst, want deze appeltaart is zo gemaakt! Je knijpt en wrijft de ingrediënten tot een bak kruimels. De ene helft druk je aan in het bakblik. De tweede helft strooi je er overheen.
De goedkope versie heeft simpele goedkope ingrediënten, maar is nog steeds verrukkelijk! Je kunt in deze taart prima wat appels verwerken die niet zo lekker zijn. Te zure appels? Voeg extra suiker toe.
Te zoete, wat melige appels? Voeg wat extra citroensap toe.
Bij de duurdere luxe versie kies je voor roomboter, en doe je er noten of rozijnen doorheen.
Rosalie's verse Appelkruimeltaart
Nodig: Springvorm van 24 cm.
Ingrediënten
Lekker simpel en goedkoop:
5 appels (5 x 100 gram) gratis geplukt
Kaneel
Citroensap (uit flesje)
325 gram bloem
200 gram suiker
200 gram margarine/boter
Extra: gevonden walnoten en/of hazelnoten in stukjes
De luxe versie:
5 fris zure appels
Kaneel
Verse citroensap
325 gram bloem
200 gram rietsuiker
200 gram roomboter
Extra: noten of rozijnen voor de vulling
Extra: slagroom voor erop
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Boven- en onderwarmte.
De vulling:

Schil de appels en snijdt ze in blokjes
Sprenkel wat citroensap over de appelblokjes.
Strooi wat suiker over de appelblokjes.
Strooi kaneel over de appelblokjes.
Schud het door elkaar.
Het kruimeldeeg:

Doe 225 gram bloem en 200 gram suiker in een kom.
Voeg 1 theelepel kaneel toe.
Snij 200 gram boter in blokjes en doe ze in de kom.

Een bak vol heerlijke kruimels Kneed en wrijf alles door elkaar tot je een kom met kruimels hebt. Kneed en wrijf lang genoeg, tot je mooie kruimels hebt. Maar niet te lang, want dan wordt het een klomp deeg.
De taart
Wrijf het bakblik in met boter. Strooi er wat bloem overheen en schud het eruit.
Doe de helft van het deeg in het bakblik.
Druk eerst de randen aan, druk daarna de bodem aan.
Doe de appelvulling erop.
Strooi de rest van het kruimeldeeg over de vulling, zodat je geen appeltjes meer ziet.
In de oven
Doe de taart 30 minuten in de oven op 190 graden. Tot de bovenkant bruin wordt.
De taart is het lekkerste als hij minstens een kwartier is afgekoeld. De rand en de bodem zijn dan mooi stevig, de kruimels en de vulling nog lekker warm.

Bewaren
Bewaar de taart op het aanrecht. Gewoon in het bakblik onder een schone theedoek. Als je het teveel afsluit in een bak of in de koelkast, wordt de taart vochtig.
In de vriezer
Je kunt ook meerdere taarten tegelijk maken. Bak de taarten (gedeeltelijk) af en vries ze in. Op de dag dat je hem wilt serveren haal je hem op tijd uit de vriezer. Doe hem vlak voor het opdienen nog even in de oven. En je serveert een heerlijke verse taart.




Opmerkingen