Mexicaanse bonenschotel, heerlijk met rijst en tortillachips!
Mexicaanse bonenschotel van kidneybonen is gezond en lekker! Kaas en gehakt zijn niet nodig, maar kunnen wel. Vind je kidneybonen niet lekker of te duur? Dan kun je altijd voor bruine bonen gaan...
Bij de luxe versie doe je gehakt door de bonenschotel en strooi je er geraspte kaas overheen. Gebruik tortillachips als lepel en lekker met je handen!
Wil je het wat goedkoper of vegetarisch doen, dan laat je gehakt en kaas gewoon weg. Maak er rijst bij en roer de schotel door de rijst. Nog goedkoper, maar nog steeds heerlijk!
Mexicaanse bonenschotel
Voor dit bulk gerecht heb je een grote wok of koekenpan nodig.
Ingrediënten
Alles met een * is een luxe ingrediënt dat je weg kunt laten.
2 of 3 rode paprika's
4 of 5 normale uien
50 gram boter/margarine
8 blikken kidneybonen
2 blikken maïskorrels
10 eetlepels curry
500 ml crème fraiche (2 pakjes)
2 of 3 zakjes taco kruidenmix
500 gram gehakt*
Om de maaltijd af te maken:
Rijst
Geraspte kaas*
Tortillachips*
Zo maak je het
Snipper de ui en snij de paprika in stukjes.
Fruit de ui en de paprika 5 minuten in de boter.
Voeg het gehakt* en de kruidenmix toe en braad dit rul.
Laat de bonen en maïs uitlekken en voeg ze toe.
Roer de curry en creme fraiche erdoorheen.
Warm alles in 3 tot 5 minuten op.
Je kunt nu 1 maaltijd opeten. De rest laat je afkoelen om in te vriezen. Schep wat je nodig hebt voor 1 maaltijd in elk bakje. Als je de bonenschotel met rijst eet, heb je minder nodig per maaltijd. Laat het eten in de bakjes verder afkoelen. Doe daarna het deksel erop en plaats het in de vriezer.
Uit de vriezer
Let op: Haal de Mexicaanse Bonenschotel 's ochtends uit de vriezer.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de bonenschotel over een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
Zet de bonenschotel 30 minuten in de oven.
Kook ondertussen de rijst.
Gebruik tortillachips als lepel!
Tip
Heb je geen geraspte kaas? En wordt je gerecht wat droog? Doe een beetje water over het gerecht en doe aluminiumfolie over de bonenschotel. Zo verlies je minder vocht...
Lees hoe je aan de slag gaat met bulk koken!
Comments